N9 Kini : Menteri Besar Negeri Sembilan rasmi Kota Seriemas Golf & Country Club

NILAI, 11 MAC – Menteri Besar Negeri Sembilan, YAB Dato’ Seri Utama Haji Mohamad Haji Hasan merasmikan Kota Seriemas Golf & Country Club (KSGCC), hari ini.

Majlis pelancaran dimulakan dengan perlawanan persahabatan Kejohanan Golf PNBD 2017 di antara pasukan PNBD dan pasukan Negeri Sembilan.

KSGCC telah mula beroperasi pada Oktober 2016 dan turut menjadi tuan rumah bagi beberapa kejohanan besar. Antaranya, Kejohanan Jemputan Malaysia – Indonesia 2016 dan Kejohanan Senior PGM 2016.

Menteri Besar dalam ucapan perasmiannya berkata, KSGCC akan menjadi tarikan kepada pengunjung untuk datang ke Negeri Sembilan.

Malahan, Kota Seriemas juga terletak di kawasan pembangunan besar di bawah projek Malaysia Vision Valley (MVV) yang akan dirasmikan Perdana Menteri pada Mei ini.

Turut hadir, Setiausaha Kerajaan Negeri Sembilan, Dato’ Seri Haji Mat Ali Hassan; Exco Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Dato’ Haji Jalaluddin Haji Alias; Pengerusi PNB, Tan Sri Dato’ Sri Abdul Wahid Omar dan Pengerusi PNBD, Tan Sri Dato’ Hamad Kama Piah Che Othman.

Selanjutnya di : N9Kini